تبلیغات
جوجه شیمیست - تبلور
جوجه شیمیست
به بزرگی آرزوها نباید اندیشید؛ به بزرگی آن كسی باید اندیشید كه می تواند این آرزوها را بر آورده كند.
یکشنبه 8 خرداد 1390 :: نویسنده : hassan mahmoudi

 

یکی از روش های قابل استفاده برای خالص کردن ترکیب های آلی جامد عمل تبلورمی باشد،بنابراین درموارد بسیار که محصول واکنش جامد باشدبا این روش محصول خالص می شود.باانجام عمل تبلور فقط جسم مورد نظر برای خالص شدن تبدیل به بلور و از بقیه مواد(ناخالصی ها)جدا می شود.عمل تبلور را می توان باذوب کردن جسم و یامحلول نمودن در یک حلال انجام داد  که با این عمل جسم به بلورتبدیل می شود و نا خالصی ها در قسمت مذاب یا محلول باقی میماند.روش ذوب مصرف بسیار کمی داردچون معمولا" بلورها در مجاورت ماده روغنی نسبتا"چسبنده ای(شامل ناخالصی ها)که جدا کردن آن مشکل است تشکیل میگردند.

تئوری

 

یکی از روش های قابل استفاده برای خالص کردن ترکیب های آلی جامد عمل تبلورمی باشد،بنابراین درموارد بسیار که محصول واکنش جامد باشدبا این روش محصول خالص می شود.باانجام عمل تبلور فقط جسم مورد نظر برای خالص شدن تبدیل به بلور و از بقیه مواد(ناخالصی ها)جدا می شود.عمل تبلور را می توان باذوب کردن جسم و یامحلول نمودن در یک حلال انجام داد  که با این عمل جسم به بلورتبدیل می شود و نا خالصی ها در قسمت مذاب یا محلول باقی میماند.روش ذوب مصرف بسیار کمی داردچون معمولا" بلورها در مجاورت ماده روغنی نسبتا"چسبنده ای(شامل ناخالصی ها)که جدا کردن آن مشکل است تشکیل میگردند.تبلور با استفاده ازحلال بهترین روش می باشد و شامل مراحل زیر است که به ترتیب آن ها راانجام می دهیم.

 

1-انتخاب حلال مناسب،2-حل کردن جسم مورد نظردر حرات جوش حلال و یا حرارت نزدیک به آن،3-صاف کردن سریع محلول داغ  به منظور جدا کردن ناخالصی های نا محلول،4-سرد کردن محلول صاف شده تا تشکیل بلور ها به طور کامل،5-جدا کردن بلورهااز محلول  به وسیله عمل صاف کردن ،6-شستن بلورها برای خارج کردن محلولی که به آن ها آغشته شده است با حلال اولیه به مقدارکم وسرد،7-خشک کردن بلورها.اگر مقدار ناخالصی زیاد نباشد،یکبار عمل تبلور برای خالص کردن کافی است(کمتر از یک درصد)ولی اگر ناخالصی بیشتر باشد بایستی دو یا سه دفعه عمل تبلور را تکرار نمود. یک حلال باید دارای خصوصیات معین باشدتا این که بتوان از آن به عنوان حلال تبلور استفاده نمود.                  

 این خصوصیات عبارت اند از: 

1-ترکیب مورد نظر برای خالص شدن باید کاملا در حلال داغ حل شود و درحلال سرد نا محلول باشد و یا این که ناخالصی ها در حلال سرد محلول و در حلال داغ نامحلول باشند،2-نقطه جوش حلال باید به حد کافی پایین باشد تا این که مرحله خشک کردن به آسانی انجام گیرد،3-معمولا بهتر است نقطه جوش حلال کمتر از نقطه ذوب جسم باشد،4-حلال با ترکیب مورد نظر برای خالص شدن نباید واکنش شیمیایی بدهد.در صورت معلوم نبودن حلال مناسب با توجه به خصوصیات بالا و در نظرگرفتن برخی اصول کلی انحلال میزان این حلال را انتخاب نمود.معمولا ترکیبهای قطبی در حلال های غیر قطبی نا محلول می باشند و در حلالهای قطبی حل می شوند.

 

انحلال :

برای اجتناب از استنشاق بخار حلال بهتر است عمل انحلال زیر هود انجام گیرد . مقدار کمی از نمونه مورد آزمایش را با چند میلی لیتر حلال مناسب در یک ارلن می ریزیم سپس ضمن همزدن مداوم آن با استفاده از یک اجاق برق یا حمام بخار آن را تا نقطه جوش حرارت می دهیم . اگر حلال غیر قابل اشتعال باشد می توان از چراغ بونزن برای حرارت دادن استفاده نمود.

 

صاف کردن محلول داغ:

بهترین راه برای صاف کردن محلول داغ اینست که عمل به کمک جاذبه زمین صورت گیرد چون با صافی مکنده مقداری از حلال داغ در اثر تبخیر سریع و یا جوشیدن تلف می شود و محلول بسیار غلیظی بدست می آید.

 

تبلور :

محلول داغ صاف شده را در حرارت معمولی به آهستگی سرد می کنیم تا بلورها کامل تشکیل شوند. سرد کردنسریع محلول با فرو بردن ظرف در آب سرد یا حمام آب یخ مناسب نمی باشد. چرا که بلورهای حاصل ریز می شوند و در این حال سطح زیاد بلورها جذب سطحی نا خالصی های محلول را تسهیل می نمایند.

 

صاف کردن:

در این مرحله مخلوط سرد بلور و محلول را با استفاده از یک قیف و یک ارلن تخلیه که به خرطوم آبی متصل می شود صاف می کنند.صاف کردن با قیف سریع انجام می گیرد و طرز کار آن به این صورت است که کاغذصاف متناسب با اندازه قیف انتخاب کرده و به وسیله حلال مورد نظر آن را در قیف جا می دهیم  خلاء را وصل کرده تا کاغذ صافی کاملا به قیف بچسبد و بعد محلول محتوی بلور را در آن می ریزیم .

 





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

جمعه 8 دی 1396 ساعت 21 و 00 دقیقه و 09 ثانیه
اقا دستتون درد نکنه خسته نباشید عالیییی بود
چهارشنبه 19 مهر 1396 ساعت 16 و 36 دقیقه و 22 ثانیه
ممنون خیلی خوب بود
شنبه 25 شهریور 1396 ساعت 14 و 29 دقیقه و 28 ثانیه
ممنون از وبلاگ خوبتون. به سایت ما هم
حتما سر بزنید
شنبه 14 مرداد 1396 ساعت 09 و 25 دقیقه و 11 ثانیه
Hello there! This blog post couldn't be written any better!
Going through this post reminds me of my previous roommate!

He continually kept talking about this. I'll forward this information to him.
Fairly certain he's going to have a great read. Thank you for sharing!
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 ساعت 07 و 34 دقیقه و 20 ثانیه
This is my first time pay a visit at here and i am in fact pleassant to read everthing at one place.
جمعه 25 فروردین 1396 ساعت 09 و 08 دقیقه و 31 ثانیه
This information is worth everyone's attention. Where can I
find out more?
دوشنبه 1 آبان 1391 ساعت 13 و 59 دقیقه و 59 ثانیه
khub bud,mamnun
شنبه 23 اردیبهشت 1391 ساعت 23 و 02 دقیقه و 17 ثانیه
سلام اسم وبلاگتون تو ذوق میزنه!!یه اسم مناسب بذارین
دوشنبه 7 آذر 1390 ساعت 20 و 59 دقیقه و 19 ثانیه
thank you very much
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


نظرات و درخواستهای خود را با ایمیل زیر در میان بگذارید.
h.mahmoudi369@gmail.com

مدیر وبلاگ : hassan mahmoudi
موضوعات
نویسندگان
نظرسنجی
نظز شما در مورد مطالب موجود در وبلاگ چیست؟







آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی


بازی آنلاین تراوین [URL="http://a200.x.traaviaan.ir/anmelden.php?ref=1136"]بازی آنلاین تراوین[/URL]