تبلیغات
جوجه شیمیست - نقطه ذوب
جوجه شیمیست
به بزرگی آرزوها نباید اندیشید؛ به بزرگی آن كسی باید اندیشید كه می تواند این آرزوها را بر آورده كند.
سه شنبه 17 اسفند 1389 :: نویسنده : hassan mahmoudi

نقطه ذوب (mp) یکی از خواص فیزیکی اجسام به شمار می رود و درجه حرارتی است که در آن درجه جسم جامد به مایع تبدیل می شود یا به عبارت دیگر درجه حرارتی است که در آن درجه فشار بخار جامد با فشار بخار مایع برابر است. در واقع ذوب تغییر از ترتیب خیلی منظم ذرات در شبکه کریستالی به ترتیب خیلی اتفاقی که مشخصه یک مایع است میباشد. وقتی که درجه حرارت بحدی می رسد که در آن انرژی حرارتی ذرات به نیروهای درون کریستالی فائق شود جسم شروع به ذوب شدن می کند. در مورد ترکیبات غیر یونی نقطه ذوب پایین است زیرا نیروهای بین مولکولی در مقایسه با نیروهای بین یونی ضعیف می باشند.

نقطه ذوب (mp) یکی از خواص فیزیکی اجسام به شمار می رود و درجه حرارتی است که در آن درجه جسم جامد به مایع تبدیل می شود یا به عبارت دیگر درجه حرارتی است که در آن درجه فشار بخار جامد با فشار بخار مایع برابر است. در واقع ذوب تغییر از ترتیب خیلی منظم ذرات در شبکه کریستالی به ترتیب خیلی اتفاقی که مشخصه یک مایع است میباشد. وقتی که درجه حرارت بحدی می رسد که در آن انرژی حرارتی ذرات به نیروهای درون کریستالی فائق شود جسم شروع به ذوب شدن می کند. در مورد ترکیبات غیر یونی نقطه ذوب پایین است زیرا نیروهای بین مولکولی در مقایسه با نیروهای بین یونی ضعیف می باشند. در درجه حرارت ذوب حالت جامد و حالت مایع جسم با هم در حال تعادل هستند و برای یک جسم خالص در تمام مدت ذوب درجه حرارت ثابت می باشد. هنگامیکه به جسم جامد حرارت داده می شود افزایش حرارت باعث بالا رفتن درجه حرارت آن می شود تا اینکه اولین ذره آن ذوب شود از این لحظه به بعد گرمای داده شده صرف ذوب شدن جسم جامد می شود و تا آخرین ذره جسم جامد باقی است ،درجه حرارت بالا نمیرود که این درجه حرارت ذوب می باشد. اگر حرارت دور شود درجه  حرارت پایین نمی آید تا اینکه تمام مایع به جامد تبدیل شود( منجمد شود).  بنابراین نقطه ذوب و نقطه  انجماد یک جسم خالص یکسان است. پس از ذوب کامل اگر حرارت دادن را ادامه دهیم مایع شروع به گرم شدن می کند تا به نقطه جوش برسد و در آن نقطه نیز تا آخرین قطره مایع باقی است درجه حرارت نقطه جوش ثابت می ماند.

 

تاثیر فشار اتمسفر روی نقطه ذوب :

 

تاثیر فشار اتمسفر روی نقطه ذوب بسیار جزئی می باشد. زیرا اگرچه افزایش فشار ذرات جامد را به یکدیگر نزدیک می کند و به این ترتیب نیروی بین مولکولی افزایش می یابد و بنابراین دمایی که برای جدا کردن مولکولها لازم است کمی بیشتر می شود. ولی چون ذرات جامد در هر صورت به هم نزدیک هستند و قابلیت تراکم چندان زیادی ندارند، تغییر فشار خارجی نمی تواند تغییر زیادی در نقطه ذوب  جامدات بدهد. و به استثنای بعضی از مواد مثل یخ افزایش فشار، نقطه ذوب بیشتر جامدات را کمی افزایش می دهد که البته در مورد یخ افزایش فشار سبب کاهش نقطه ذوب آن می شود.

 

تاثیر ناخالصی روی نقطه ذوب :

 

وجود نا خالصی معمولا نقطه ذوب جسم را پایین می آورد و مخلوط دو ماده مختلف دارای نقطه ذوب

 پایین تری از هر کدام از این دو ماده است. اگر چنانچه دو ماده دارای نقطه ذوب یکسانی باشند و مخلو ط این دو ماده نیز دارای همان نقطه ذوب باشند می توان نتیجه گرفت که این دو ماده یکی هستند. به طور کلی از نزول نقطه ذوب که در اثر ناخالصی در یک ترکیب به وجود می آید، می توان به صورت زیربرای شناسایی و پی بردن به وجود ناخالصی استفاده نمود.

 

شناسایی یک جسم جامد مجهول با استفاده از اندازه گیری نقطه ذوب:

 

این روش مهم به اندازه گیری نقطه ذوب مخلوط معروف است(ذوب مقایسه ای هم نامیده می شود).

 به این صورت که اگر جسم جامد خالصی داشته باشیم و روی ساختمان شیمیایی آن مشکوک باشیم با در دست داشتن جسم اصلی بطور خالص و با استفاده از این روش شک خود را از بین می بریم. به این ترتیب عمل می کنیم که نقطه ذوب جسم مشکوک، جسم اصلی و مخلوطی از این دو را اندازه گیری  می کنیم. در صورتی که این سه نقطه ذوب یکسان شود می توان گفت که جسم مشکوک همان ساختمان شیمیایی جسم اصلی را دارد.

  

تشخیص وجود ناخالصی در یک جسم:

 

اگر نقطه ذوب یک نمونه کاملا خالص از جسم معلوم باشد با اندازه گیری نقطه ذوب جسم مورد آزمایش  و مقایسه آن با نقطه ذوب نمونه خالص می توان به وجود ناخالصی در جسم پی برد. به طور کلی اگر تغییرات نقطه ذوب یا دامنه ذوب ( دامنه ذوب شامل درجه حرارتی است که جسم شروع به مایع شدن می کند تا درجه حرارتی که به طور کامل مایع شود) یک جسم کوچک باشد، در حدود یک تا دو درجه می توان نتیجه گرفت که جسم خالص است. اگر یک ماده خالص نباشد ذوب سریه ندارد یعنی اینکه دامنه ذوب آن بیشتر از دو یا سه درجه می شود. باید توجه داشت بعضی از ترکیبات با اینکه خالص هستند  ممکن است استثنا دامنه ذوب وسیعی داشته باشند.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

دوشنبه 27 شهریور 1396 ساعت 18 و 14 دقیقه و 32 ثانیه
Hi there, the whole thing is going perfectly here and ofcourse
every one is sharing facts, that's genuinely fine, keep up writing.
شنبه 4 شهریور 1396 ساعت 14 و 44 دقیقه و 09 ثانیه
Hey this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
I'm starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get advice from someone with experience.
Any help would be enormously appreciated!
یکشنبه 15 مرداد 1396 ساعت 07 و 48 دقیقه و 29 ثانیه
Can I simply say what a comfort to find someone who actually understands what they're talking about on the web.
You actually understand how to bring an issue to
light and make it important. A lot more people have to read
this and understand this side of your story. I was surprised that you aren't more popular since you surely have
the gift.
پنجشنبه 12 مرداد 1396 ساعت 22 و 16 دقیقه و 31 ثانیه
It's really a great and useful piece of information.
I am satisfied that you just shared this helpful info with us.

Please keep us informed like this. Thank you for sharing.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 ساعت 13 و 08 دقیقه و 10 ثانیه
Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I
clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyway,
just wanted to say excellent blog!
سه شنبه 29 فروردین 1396 ساعت 14 و 32 دقیقه و 36 ثانیه
Good site you've got here.. It's hard to find high quality writing like yours nowadays.
I truly appreciate individuals like you! Take care!!
جمعه 25 فروردین 1396 ساعت 11 و 41 دقیقه و 01 ثانیه
I have been browsing on-line greater than three hours nowadays, yet I never found any interesting article like yours.
It's pretty value enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made just
right content material as you did, the web can be a lot more helpful
than ever before.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


نظرات و درخواستهای خود را با ایمیل زیر در میان بگذارید.
h.mahmoudi369@gmail.com

مدیر وبلاگ : hassan mahmoudi
موضوعات
نویسندگان
نظرسنجی
نظز شما در مورد مطالب موجود در وبلاگ چیست؟







آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی


بازی آنلاین تراوین [URL="http://a200.x.traaviaan.ir/anmelden.php?ref=1136"]بازی آنلاین تراوین[/URL]